Špagety v rajské omáčce
14. 7. 2011
Suroviny pro 4 osoby:
400 g špaget, 2 cibule, 3 lžíce oleje, 1 lžíci rajčatového protlaku, 700 g sterilovaných rajčat, 1 lžíci másla, 1 hlávkový salát, 1 salátovou okurku, 2 mrkve, zelenou petrželku, 3 lžíce octa, špetku cukru, sůl, mletý pepř, tabasco
Postup:
Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Měkké scedíme a omastíme máslem. Mezitím si nakrájíme cibuli. Necháme ji zesklovatět na 1 lžíci oleje. Přidáme rajčatový protlak, pokrájená rajčata a několik minut podusíme. Hustou omáčku podle chuti dosolíme a okořeníme pepřem a tabascem.
Na salát očistíme zelenínu. Hlávkový salát natrháme na menší kousky, okurku pokrájíme na plátky, mrkev nastrouháme nahrubo a pažitko posekáme najemno. Na marinádu ušleháme ocet se solí, pepřem, cukrem a olejem. Nalijeme ji na pokrájenou zeleninu a zlehka promícháme.
Na talíže upravíme špagety. Přelijeme je omáčkou a podáváme se zeleninovým salátem.
Náhledy fotografií ze složky Těstovinky
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář