Omeleta makaron s kompotem
14. 7. 2011
Suroviny pro 4 osoby:
400 g makaronů, sůl, 430 ml meruňkového kompotu, 1 velké kyselejší jablko, 4 až 5 PL citronové šťávy, 1/4 l meruňkové šťávy, 2 PL rozinek, 1 PL solamyslu, 1 sáček vanilkového cukru, skořici, 8 vajec, 400 ml mléka, špetku cukru, 4 PL oleje, hrubý cukr na posypání
Příprava:
Makarony nasypeme do vařící osolené vody a zhruba 10 minut na malém plameni vaříme. Pak je propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat.
Mezitím si dáme na síto okapat meruňkový kompot, šťávu zachytíme. Meruňky špalíkovitě nakrájíme. Omyjeme a rozčtvrtíme jablka, vyřízneme jaderníky. Jablka nakrájíme na špalíky a pokapeme polévkovou lžící citronové šťávy. Tuto šťávu skapanou z jablek a sirup z meruňkového kompotu přivedeme k varu. Omyjeme rozinky a necháme okapat. Dáme je spolu s jablky do horké šťávy. Solamyl rozetřeme dohladka se 3 lžícemi vody. Opatrně jej vmícháme do šťávy a krátce povaříme. Šťávu ochutíme vanilkovým cukrem, skořicí, zbytkem citronové šťávy, vmícháme kousky meruněk. V mléce rozkvedláme vejce. Ochutíme je špetkou soli a cukrem.
V pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Čtvrtinu makaronů krátce opečeme. Zalijeme je čtvrtinou rozkvedlaného vaječného mléka. Na středně velkém plameni necháme mléko na makaronech přibližně 5 minut srážet, přičemž omeletu jednou obrátíme, pak vyjmeme a udržujeme teplou. Stejným způsobem upečem další 3 omelety. Každou na talíři obložíme trochou kompotu a posypeme hrubým cukrem. Zbytek kompotu podáváme zvlášť.
Poznámka:
Tento recept (časopis TINA vč. fotky) byl mezi jinými v krabici zapomenutý a nevyzkoušený. A asi nikdy vyzkoušený nebude, protože sladká jídla u nás doma moc nejdou. Ale někdo z Vám se možná inspiruje, uvaří a pošmákne si. Proto jsem se rozhodla ho uveřejnit.
Náhledy fotografií ze složky Těstovinky
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář