Makaronový kotlík
17. 7. 2011
Suroviny na 4 porce:
250 g makarónů, 1 stroužek česneku, 210 ml konzervu žampionů, 8 lžic oleje, 500 g mletého masa, sůl, pepř, 500 ml rajské šťávy, 1 lžíci worcestrové omáčky, 300 g mraženého hrášku, 150 g kysané smetany, 4 lžíce kečupu
Příprava:
Makarony vaříme asi 10 minut v osolené vodě. Uvařené slijeme, propláchneme studenou vodu a necháme okapat. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme najemno. Nálev z konzervovaných žampionů slijeme a schováme k dalšímu vaření. Houby rozkrájíme na poloviny.
V kastrole rozehřejeme olej a na něm osmahneme mleté maso, jako bychom připravovali haši. Pak vmícháme cibuli, česnek a žampiony. Osolíme, opepříme a dobře osmažíme. Přilijeme rajskou šťávu, nálev ze žampionů i worcestrovou omáčku a uvedeme do varu. Přidáme hrášek s kysanou smetanu, promícháme a necháme povařit ještě asi pět minut.
Nakonec dochutíme kečupem, solí a pepřem. Do hotové směsi vložíme makarony a necháme dobře prohřát. Podáváme se zeleninovým salátem.
Náhledy fotografií ze složky Těstovinky
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář