Halušky v pažitkové omáčce
17. 7. 2011
Na 4 porce si připravíme:
3 vejce, 325 g hladké mouky, 1 cibuli, 30 g másla, 200 ml mléka, 100 ml sladké smetany, 200 g šunky, pažitku, sůl, mletý bílý pepř, strouhaný muškátový oříšek
Příprava:
Vejce rozšleháme se 100 ml studené vody, špetkou soli a muškátovým oříškem. Přisypeme asi 300 g prosáté mouky a těsto rozetřeme na menší, horkou vodou vypláchnuté prkénko. Nožem namočeným v horké vodě oddělujeme malé nočky, které zavaříme do osolené vody. Asi po 3 až 4 minutách je vyjmeme dírkovanou naběračkou a promícháme s omáčkou.
Omáčku si připravíme takto: oloupeme a najemno nakrájíme cibuli. Necháme ji zesklovatět na tuku. Přisypeme zbylou mouku a umícháme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem se smetanou a asi 5 minut za stálého míchání povaříme. Hladkou omáčku podle chuti osolíme a okořeníme. Nakonec vmícháme pažitku a na kostičky pokrájenou šunku. Před podáváním posypeme pažitkou.
Náhledy fotografií ze složky Těstovinky
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář