Zeleninový koláč
13. 8. 2011
Suroviny na těsto:
400 g hladké mouky, 150 ml mléka, asi 20 g droždí, špetku soli, 100 ml oleje, mouku na vál
Na náplň:
750 g řapíkatého celeru, 750 g mrkve, 750 g cibule, 2 PL oleje, sůl, čerstvě mletý pepř, 200 g středně uleželé goudy, 300 g husté zakysané smetany, 4 vejce, 1 lžičku kmínu
Příprava:
Do mísy prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek. V trochu zahřátém mléce rozpustíme droždí, které pak vlijeme do mouky a vidličkou uděláme kaši. Tu necháme v teple asi 15 minut kynout. Potom přidáme sůl a olej. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 20 minut kynout.
Vykynuté těsto na pomoučeném vále pečlivě vyválíme na obdélník velikosti plechu. Tento plech těstem vyložíme a necháme je dalších zhruba 10 minut kynout.
Očistíme a omyjeme celer a nakrájíme jej na tenké plátky. Oloupeme a opláchneme mrkev a také ji rozkrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme na špalíky. V kastrole zahřejeme olej a zeleninu na něm přibližně 10 minut dusíme. Osolíme ji, opepříme a necháme vychladnout. Nahrubo nastrouháme sýr a smícháme jej s kysanou smetanou a vejci. Dost posolíme, opepříme a posypeme kmínem. Do smetanové směsi vmícháme zeleninu. Všechno pečlivě rozložíme na připravené těsto a v předehřáté troubě při 200°C pečeme přibližně 30 minut.
Náhledy fotografií ze složky Pizza a slané koláče
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář