Slavnostní sýrová pizza
13. 8. 2011
Suroviny:
250 g hladké mouky, 125 g másla, 1 cibuli, 1 lžíci oleje, 1 malý pórek, 300 g ementálu, 2 vejce, 100 ml mléka, 100 ml smetanu, 1 lžici slunečnicových semínek, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek
Příprava:
Mouku prosijeme na vál. Uprostřed uděláme důlek. Rozkrájíme do něj tuk a přilijeme asi 3 lžíce studené vody. Větším nožem spojíme a potom rukama dobře vypracujeme. Těsto dáme na 1 hodinu do chladna odležet.
Mezitím očistíme cibuli a pokrájíme najemno. Na oleji ji necháme zesklovatět. Pórek nakrájíme na kolečka a sýr nastrouháme nahrubo. Všechny přísady promícháme. Potom přidáme smetanu a vejce rozšlehaná v mléce. Okořeníme solí, pepřem a muškátem.
Těsto rozválíme na tloušťku asi 3 mm. Kulatou formu vymažeme tukem a vyložíme těstem, které na několika místech propícháme vidličkou. Pizzu v předehřáté troubě asi 10 minut zapečeme. Potom ji zalijeme zeleninovou směsí a pečeme dozlatova. Před dopečením ji můžeme posypat slunečnicovými semínky.
Náhledy fotografií ze složky Pizza a slané koláče
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář