Koláč s uzeninou
13. 8. 2011
Suroviny:
500 g polohrubé mouky, 42 g droždí, cukr, sůl, 5 PL oleje, 2 středně velké cibule, 2 červené papriky, 2 zelené papriky, 1 PL přeškvařeného sádla, 850 ml kyselého zelí, 8 bobulek jalovce, pepř, 250 g točeného salámu, 300 g zakysané smetany, 5 vajec, sladkou papriku, strouhaný muškátový oříšek, trochu mouky na ruce, tuk na plech
Příprava:
Ve 1/4 litru zahřátého mléka rozpustíme droždí. Přidáme špetku cukru a 4 polévkové lžíce mouky, zakryté necháme 15 minut kynout. V míse pak smícháme zbytek mouky, trochu cukru a soli, uprostřed vyhloubíme důlek, do kterého vlijeme olej a vykynuté droždí. Vše dohromady uhněteme v hladké těsto a pod utěrkou necháme na teplém místě zhruba 30 minut kynout.
Oloupeme cibuli a najemno nasekáme. Papriky pokrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme přeškvařené sádlo a cibuli na něm krátce osmahneme. Přidáme papriky, zelí a jalovec. Podlijeme 1/4 litru vody a pod poklicí 20 až 25 minut dusíme. Ochutíme solí, pepřem a cukrem.
Vejce rozmícháme s kyselou smetanou, solí, pepřem, sladkou paprikou a muškátem. Zelí necháme okapat a smícháme se salámem. Pomoučenýma rukama těsto prohněteme a na vymaštěném plechu vyválíme. Okraje vytáhneme nahoru, těsto několikrát propíchneme. Rozložíme na ně zelí, zalijeme vaječnou smetanou a v předehřáté troubě při 200°C pečeme 40-45 minut.
Náhledy fotografií ze složky Pizza a slané koláče
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář