Zeleninový salát s kuřecím masem
15. 3. 2012
Suroviny:
1/4 hlávky zelí, 1 sterilovanou kukuřici, salátovou okurku, mrkev
a dále:
kuřecí prsní řízky, grilovací koření, hladkou mouku, olej, sůl, pepř, granulovaný česnek, 100 g tatarky, česnek
Postup:
Zelí nakrájíme na jemné proužky. V hrnci uvedeme do varu vodu a zelí asi 3 minuty povaříme. Scedíme a necháme okapat. Sterilovanou kukuřici scedíme, mrkev oloupeme a najemno nastrouháme, okurku nastrouháme nahrubo. Můžeme přidat i jiné suroviny, např. ředkvičky, hrášek.
Vše společně promícháme, trochu osolíme a podáváme vychlazené se smaženým masem a přelité tatarkou smíchanou s prolisovaným česnekem. Jako přilohu podáváme čersté pečivo nebo topinku.
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Lžíci hladké mouky promícháme s grilovacím kořením, granulovaným česnekem, solí a pepřem. V této směsi obalíme kuřecí kousky a ty rychle osmažíme v rozpáleném oleji. Necháme okapat.
Náhledy fotografií ze složky Saláty zeleninové
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář