Nedělní česnečka
Suroviny: olej, cibulka, 100 g česnekového boku, brambory, česnek, kostka zeleninového bujónu, majoránka nebo jiné bylinky do polévky, kmín, 2 vejce, sýr, sůl
Postup: Cibulku nakrájíme nadrobno, česnekový bok na nudličky. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody. Česnek utřeme se solí. Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku, přidáme česnekový bok a orestujeme a zasypeme drceným kmínem. Promícháme a ¨přidáme předvařené brambory i s vodu, ve které jsme je vařili a podle potřeby dolijeme vodou. Když máme brambory uvařené, přidáme česnek, bujon a provaříme. Já ještě brambory lehce prošťouchnu. Vejce rozkvrdláme v hrnku a vidličkou zašleháme do vroucí polévky. Dochutíme solí, bylinkami a na talíři posypeme strouhaným sýrem. Můžeme podávat s topinkou. Schválně neuvádím množství česneku, vše je jen na Vaší chuti.