Houbová polévka
7. 8. 2011
Suroviny:
čerstvé houby, 2 střední brambory, 1 lt vývaru z kostky zeleninového bujónu, 1 cibulku, hladkou mouku, sůl, granulovaný česnek, drcený kmín, pepř, bylinky, vegeta, maggi
Postup:
Houby očistíme, omyjeme, nakrájíme na silnější plátky a dáme svařit. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vývar provaříme a necháme vychladnout.
Uvařené houby scedíme a propláchneme studenou vodou. Houby a brambory vsypeme do vývaru a společně vaříme podle velikosti brambor cca 15 minut. Přidáme česnek, sůl a kmín. Měkké brambory prošťouchneme.
Na oleji osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibulku a přidáme hladnou mouku. Upražíme světlou hladkou jíšku.
Polévku odstavíme a přendáme na menší plamen a přidáme prochladnou jíšku. Provaříme a dochutíme podle vlastní chuti. Nakonec posypeme sekanou čerstvou petrželkou.
Náhledy fotografií ze složky Polévky
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář