Gulášová polévka
Suroviny: olej, 1 cibulka, 50-100 g anglické slaniny, 400 g salámu (točeňák, gothaj, junior), 4 střední brambory, lžička sladké mleté papriky, hladká mouka, česnek, majoránka, polévkové koření, kostka hovězího bujónu
Postup: Cibulku, anglickou slaninu i salám nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit. Na asi 4 lžících oleje osmahneme cibulku a přidáme vyškvařit anglickou slaninu, přidáme salám a také ho pěkně dozlatova orestujeme. Přidáme lžičku mleté paprika, kdo chce, může přidat i pálivou a do tohoto základu přidáme předvařené brambory. Česnek utřeme se solí a přidáme do polévky. Mezitím si zapražíme jíšku, rozehřejeme olej nebo máslo a přidáme tolik hladké mouky, aby nám vznikla hustší kasička. Opražíme do světle hnědé barvy. Do polévky přidáme bujón, plamen hodně ztlumíme a za stálého míchání přidáme vychladlou jíšku. Stále mícháme, aby jíška nezhrudkovatěla. Nakonec osolíme, přidáme polévkové koření a majoránku. Vše podle Vaší chuti. Tato polévka je hustá, zasytí, je vynikající například s bramborovými plackami nebo čerstvým rohlíkem.
Náhledy fotografií ze složky Polévky