Zapékané rizoto
10. 8. 2011
Suroviny pro 4 osoby:
1 velká cibule, 2 lžíce másla, 250 g dlouhozrnné rýže, 1/2 l čirého vývaru z kostky, 3 středně velké mrkve, 2 středně velké pórky, 100 g hrozinek, 100 g burských oříšků, sůl, bílý pepř, mletý zázvor
Postup:
Cibuli oloupeme a pokrájíme ji na drobné kostičky. V kastrolu rozehřejeme máslo nebo tuk a cibulku na něm osmahneme, necháme zesklovatět. Rýži přebereme, na cedníku propereme ve studené vodě, spaříme vařící vodou a ještě jednou prolijeme studenou vodou.
Necháme ji dobře okapat, přidáme k cibulce na omastku a osmahneme ji. Potom ji zalijeme teplým vývarem, přikryjeme pokličkou a ponecháme na velmi mírném plameni dusit 20 až 25 minut.
Mezitím očistíme mrkev a pórek, opláchneme je a nakrájíme na tenké proužky. Mrkev přidáme k rýži asi v polovině vaření, pórek pět minut před dovařením. Hrozinky propereme a spolu s burskými oříšky, solí, pepřem a mletým zázvorem je vmícháme do hotového rizota. Podáváme horké.
Doporučuji posypat jemně strouhaným kvalitním sýrem.
Náhledy fotografií ze složky Pokrmy z rýže
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář