Pikantní směs s rýží
13. 8. 2011
Suroviny na 4 porce:
250 g dlouhozrnné rýže, sůl, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 3 polévkové lžíce oliv plněných paprikou, 3 polévkové lžíce přeškvařeného másla, 500 g míchaného mletého masa, pepř, cayenský pepř, 1 kávovou lžičku sušeného tymiánu, 4 vejce, 8 polévkových lžic mléka
Příprava:
Rýži nasypeme do vroucí osolené vody a při mírné teplotě vaříme asi 20 minut. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Olivy nakrájíme na kolečka.
Na velké pánvi zahřejeme přeškvařené máslo. Cibuli a česnek na něm podusíme, přidáme mleté maso a za stálého obracení je opékáme tak dlouho, až se vytvoří malé hrudky. Pak je ochutíme solí, pepřem, cayenským pepřem a sušeným tymiánem.
Rýži necháme na sítu dobře okapat, pak ji vmícháme do opečeného masa a přidáme nakrájené olivy. Rozkvedláme vejce s mlékem, nalijeme je na maso a při mírné teplotě je na něm necháme srazit. Můžeme podávat s čerstvým bílým pečivem.
Náhledy fotografií ze složky Pokrmy z rýže
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář