Drůbeží rizoto
10. 8. 2011
Suroviny pro asi 4 strávníky:
400 g kuřecích prsních řízků, 4 PL sójové omáčky, 3 středně velké mrkve, 2 středně velké pórky, 1 menší celer, 3/4 l čirého kuřecího vývaru z kostky, 125 g dlouhozrnné rýže, 2 PL másla nebo rostlinného tuku, 1 svazek petrželky, sůl, bílý pepř, 1 PL nakládaného křenu
Příprava:
Kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na středně tenké proužky a necháme přibližně 20 minut marizovat v sójové omáčce.
Mrkev, pórek a celer nejprve důkladně očistíme a omyjeme. Mrkev a celer nakrájíme na menší kostičky, pórek na tenká kolečka. Kuřecí vývar uvedeme do varu a vsypeme do něj propranou rýži a vaříme při nízké teplotě cca 20 minut. V polovině vaření přidáme připravenou zeleninu.
Jednolitvé kousky masa vyjmeme ze sójové marinády, osušíme a v pánvi na horkém tuku 8 - 10 minut opékáme.
Potom opereme a osušíma petrželku a najemno jí nasekáme. Opečené kuřecí maso postupně vmícháme do připravené rýže. Ososlíme, opepříme a ozdobíme petrželkou. Nakládaný nebo čerstvý křen k tomu podáváme zvlášť.
Náhledy fotografií ze složky Pokrmy z rýže