Vídeňská srdíčka
16. 7. 2011
Suroviny na těsto:
200 g hladké mouky, 70 g mletých lískových oříšků, 70 g moučkového cukru, 140 g másla, trochu citrónové šťávy, špetku mleté skořice, špetku kypřícího prášku do pečiva
na krém si připravíme:
250 ml mléka, 1 hořký čokoládový pudink Dr. Oetker, 70 g másla, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr
na ozdobení:
rozehřáté čokoládové kaštany, bílou nebo mléčnou čokoládu v pytlíčku
Postup:
Ze všech surovin zpracujeme těsto, které necháme v lednici odpočinout. Z těsta vyválíme plát silný 3 mm a vykrajujeme srdíčka. Upečeme a necháme vychladnout.
Z mléka a pudinku uvaříme pudink, který vychladíme. Máslo utřeme s kakaem a cukrem a postupně přidáváme pudink. Utřeme hladký krém.
Polovinu srdíček namočím v rozehřátých ledových kaštanech a necháme v lednici zatuhnout. Potom ozdobíme bílou nebo mléčnou čokoládou, tak, že vykreslíme na srdíčko "esíčko". Druhou polovinu srdíček natřeme krémem a přilepíme k ozdobenému srdíčku.
Náhledy fotografií ze složky Vánoční cukroví
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář