Vanilkové rohlíčky
17. 7. 2011
Na těsto si připravíme:
150 g hladké mouky, 100 g másla, 50 g mletých vlašských ořechů, 20 g moučkového cukru, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr
a dále:
moučkový cukr promíchaný s vanilkovým cukrem
Postup:
Ze změklého másla, žloutku a prosáté mouky, ořechů a cukrů vypracujeme těsto. Necháme ho alespoň 30 minut v lednici odpočinout.
Z těsta vyválíme válečky a rozkrájíme je na stejně velké kousky. Z těch vytvarujeme rohlíčky, které upečeme dorůžova. Ještě horké obalujeme ve směsi vanilkového a moučkového cukru.
Náhledy fotografií ze složky Vánoční cukroví
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář