Skořicové cukroví nebo pavučinky
17. 7. 2011
Suroviny na těsto:
125 g másla, 125 g hladké mouky, 50 g škrobové moučky, 75 g moučkového cukru, 80 g mletých lískových oříšků, 1 žloutek, 1/2 lžičky mleté skořice, 1 vanilkový cukr
na krém:
1 vanilkový pudink, 250 ml mléka, 25 g másla, 25 g moučkového cukru, mletou skořici
na ozdobení:
bílou čokoládovou polevu, hnědou čokoládovou polevu
Postup:
Ze všech surovin vypracujeme skořicové těsto, které necháme v chladu odležet. Rozválíme ho na plát a vykrajujeme různé tvary. Upečeme a necháme vychladnout.
Pudink připravíme obvyklým způsobem a za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a mletou skořicí a smícháme postupně s pudinkem do hladkého krému. Skořici přidáme podle chuti.
Vždy polovinu tvarů namočíme do bílé čokolády. Pokud chceme pavučinky, na ještě tekutou čokoládu uděláme tmavou kolečka a protáhneme špejlí do pavučinek. Ostatní necháme ztuhnout a dozdobíme tmavou čokoládou cik - cak. Krémem slepíme suchá kolečka z ozdobenými.
Náhledy fotografií ze složky Vánoční cukroví
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář