Pomerančové kytičky
16. 7. 2011
Na těsto potřebujeme:
125 g másla, 125 g hladké mouky, 50 g škrobové moučky, 1 žloutek, 70 g moučkového cukru, šťávu z pomeranče, strouhanou kůru z pomeranče, 1 vanilkový cukr
na náplň:
250 ml mléka, 1 jahodový pudink, 50 g másla, 50 g moučkového cukru nebo meruňkovou, př. pomerančovou marmeládu
na ozdobení:
100 g moučkového cukru, 2 lžíce vody, 2 lžíce pomerančové šťávy, barevnou cukrovou rýži
Postup přípravy:
Pomeranč pořádně omyjeme pod horkou vodou, osušíme a nastrouháme na jemném struhadle. Šťávu vymačkáme. Smícháme všechny přísady na těsto, podle potřeby přidáme pomerančovou šťávu a vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladu odležet nejméně 30 minut.
Na hladkou moukou posypaném vále vyválíme plát vysoký cca 3 mm a vykrajujeme kytičky. Naskládáme je na plech a upečeme dorůžova.
Uvaříme hustý jahodový pudink, ušleháme máslo s cukrem a vše dohromady utřeme do hladkého krému. Moučkový cukr s vodou a pomerančovou šťávou utřeme do hladké tekuté polevy (na barvu můžeme přidat cukrářskou barvu).
Polovinu koleček potřeme pomerančovou polevou, necháme trochu zaschnout a posypeme cukrovu barevnou rýží. Druhou polovinu koleček potřeme krémem a zkompletujeme kytičky. Pokud není čas na krém, můžeme použít meruňkovou nebo pomerančovou marmeládu.
Náhledy fotografií ze složky Vánoční cukroví
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář