Ořechové oválky
16. 7. 2011
Suroviny na těsto:
125 g másla, 125 g hladké mouky, 50 g škrobové moučky, 75 g moučkového cukru, 80 g mletých lískových oříšků, 1 vejce
na krém:
200 ml vody, 50 g sušeného mléka, 2 lžíce medu, 40 g krupicového cukru, 100 g lískových oříšků, 50 g piškotových drobečků
na ozdobení:
bílá a tmavá čokoládová poleva, kousky vlašských ořechů na ozdobu
Postup přípravy:
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které zabalíme do folie a dáme do chladna odpočinout. Těsto rozválíme na plát silný 3 mm a vykrajujeme z něj oválky. Upečeme v předehřáté troubě na 180°C. Po upečení necháme vychladnout.
Vodu svaříme se sušeným mlékem, medem a cukrem a jemně strouhanými oříšky. Necháme vychladnout a přidáme piškotové drobečky. Dáme do chladna.
Oválky rozdělíme na 4 díly. Jeden díl namočíme napůl do bílé čokolády, ozdobíme kouskem ořechu, druhý díl do tmavé čokolády, ozdobíme ořechem a necháme zatuhnout v lednici. Zbylé cukroví natřeme krémem a zkompletujeme.
Náhledy fotografií ze složky Vánoční cukroví
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář