Marmeládky
16. 7. 2011
Na těsto si připravíme:
230 g hladké mouky, 60 g solamylu, 200 g másla, 1 vanilinový cukr, 90 g moučkového cukru, 1 žloutek, strouhaná kůra z 1 citronu, na špičku nože prášku do pečiva, 10 g jemně mletých mandlí
Na krém:
100 g másla, 100 g moučkového cukru, vanilinový cukr, ¼ l mléka, 1 vanilkový puding
Na dozdobení:
pikantní rybízovou marmeládu, hořkou čokoládovou polevu, bílou čokoládovou polevu
Příprava cukroví:
Promícháme mouku, solamyl, cukr, mleté mandle a prášek do pečiva. Přidáme změklé máslo, žloutek, kůru a vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a dáme do chladničky odpočinout. Z těsta vyválíme na pomoučeném vále plát vysoký cca 3 mm a vykrajujeme oválky, které přeneseme na vymazaný plech a upečeme. Dáme vychladnout.
Z mléka, vanilkového cukru a pudinku uvaříme hustý puding. Ten na stálého míchání necháme ve studené vodě vychladnout. Máslo utřeme s moučkovým cukrem a postupně do něho přimícháváme vychladlý puding.
Oválky slepíme vždy dvě krémem. Nahoru dáme lžičkou trošku marmelády a dáme na plechu do mrazáku vychladit. Vychlazené oválky poléváme celé rozpuštěnou horkou čokoládou polevou a po zatuhnutí dozdobíme cik-cak bílou polevou.
Náhledy fotografií ze složky Vánoční cukroví
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář