Mandlovo-čokoládové čtverečky
16. 7. 2011
Na těsto si připravíme:
125 g másla, 125 g hladké mouky, 50 g škrobové moučky, 75 g moučkového cukru, 75 g mletých mandlí, 2 žloutek, lžíce kakaa, 1 bílek, půlky loupaných mandlí
na krém:
250 ml mléka, 1 pudinkový prášek s mandlovou příchutí, 100 g másla, 100 g cukru
Postup:
Sypké přísady promícháme a přidáme povolené máslo a žloutek a zpracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme alespoň 30 minut v chladu odpočinout.
Z těsta vyválíme plát vysoký cca 3 mm a vykrajujeme čtverečky. Polovinu z nich potřeme bílkem a přilepíme na něj půlku mandle. Upečeme.
Krém si připravíme smícháním ušlehaného másla s cukrem a vychladlého vanilkového pudinku. Čtverečky slepíme a pocukrujeme.
Náhledy fotografií ze složky Vánoční cukroví
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář