Mandlové hvězdičky
16. 7. 2011
Na těsto si připravíme:
125 g másla, 125 g hladké mouky, 50 g škrobové moučky, 75 g moučkového cukru, 1 žloutek, 100 g jemně mletých mandlí
na krém si připravíme:
1 balíček pudinku s mandlovou příchutí, 250 ml mléka, 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 2 lžičky krému Nuttela
na ozdobení:
rozpuštěná tmavá poleva, moučkový cukr, mandlové lupínky, ozdobné čokoládové hvězničky Dr. Oetker
Postup:
Z přísad zpracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme odpočinout. Poté těsto rozválíme na plát vysoký cca 3 mm a vykrajujeme hvězdičky. Ty naskládáme na plech a dorůžova upečeme.
Na krém vyšleháme máslo s cukrem a Nutellou. Uvaříme pudink, který za občasného promíchání necháme vychladnout. Tím ze ho mícháme, neutvoří se na něm škraloup.
Po lžících ho přidáváme do máslové kaše a vyšleháme krém. Dáme do chladna.
Hvězničky si rozdělíme na 4 díly. Jednu čtvrtinu namáčíme do čokoládové polevy a posypeme mandlovými lupínky. Druhou čtvrtinu potřeme žloutkovou cukrovou polevou a ozdobíme cukrovými hvězničkami. Zbytek hvězdiček natřeme krémem a zkompletujeme.
Náhledy fotografií ze složky Vánoční cukroví
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář