Linecké slepované
15. 7. 2011
Na těsto si připravíme:
450 g hladké mouky, 160 g hladké mouky, 400 g tuku, 4 žloutky, vanilkový cukr, strouhaná citrónová kůra
na dohotovení:
pikantní marmeláda, nejlépe rybízová, moučkový cukr
Postup:
Z prosáté mouky, moučkového cukru a změklého másle, cukru, vanilkového cukru a citrónové kůry vypracujeme těsto. To necháme ve fólii v lednici odpočinout.
Z těsta vyválíme na hladkou moukou posypaném vále placku vysokou cca 3 mm a formičkou vykrajujeme tvary - kolečka, kytičky, srdíčka,... Od každého vzoru vykrájíme sudý počet a u poloviny tvarů od vzoru vykrojíme uprostřed kolečko. Přendáme na vymazaný plech a upečeme do zlatova.
Cukroví slepujeme marmeládou a lehce posypeme moučkovým cukrem.
Náhledy fotografií ze složky Vánoční cukroví
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář