Linecká kolečka polomáčená
15. 7. 2011
Na těsto si připravíme:
225 g hladké mouky, 80 g cukru moučka, 200 g másla, 2 žloutky, vanilkový cukr, strouhaná citrónová kůra
a dále:
pikantní kyselejší marmeládu (rybízovou), tmavou čokoládovou polevu
Postup přípravy:
Z mouky, moučkového cukru, žloutků a změklého másla, najemno strouhané citrónové kůry vypracujeme vláčné hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme ho v lenici odpočinout.
Před vyválením těsto znovu propracujeme a na hladkou moukou posypaném vále vyválíme na plát vysoký cca 3 mm. Formičkou vykrajujeme kolečka, která naskládáme na vymazaný plech a upečeme dorůžova.
Kolečka slepujeme marmeládou, naskládáme na tácek a dáme do mrazáku na chvilku vychladit. Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni a kolečka napůl namáčíme. Dáme ztuhnout do lenice.
Náhledy fotografií ze složky Vánoční cukroví
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář