Vepřové fazolové chilli
12. 8. 2011
Suroviny:
cca 500 g vepřové kýty, 1 velká cibule, olej, gulášové koření, chilli koření, granulovaný česnek, kmín, sůl, pepř, 1/2 pórku, 100 g hrášku, 100 g kukuřice, 1/4 červené, zelené a žluté papriky, 1 plechovka chilli červených fazolí, vývar nebo voda, 1 kostka masoxu, cca 3 - 4 lžičky hladké mouky.
Postup:
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibulku nakrájíme na drobno, pórek na kolečka a papriky na proužky.
Na pánvi rozpálíme olej a necháme zesklovatět cibulku. Přidáme pokrájené maso a ze všech stran dobře osmahneme. Nyní posypeme 1/2 sáčkem gulášového koření, 1/2-1 lžičkou chilli (podle chuti), 1 lžičkou česneku, trochu kmínem a pepřem, přidáme kostku masoxu. Krátce prosmahneme, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme do měkka. Asi 20 minut před dohotovením přidáme pórek a papriky a po chvilce i hrášek s kukuřicí a plechovku chilli fazolí.
Nakonec zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě, připadně doředíme vývarem a provaříme. Dochutíme solí.
Jako přílohu jsem zvolila dlouhozrnou rýži, uvařenou v zeleninovém bujónu, ozdobila rozpůleným natvrdo uvařeným vejcem a paprikou.
Náhledy fotografií ze složky Maso vepřové
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář