Krkovička na kedlubnách
7. 8. 2011
Suroviny:
500 g vepřové krkovičky,2 cibule, olej, 2 kedlubny, 1 kostka masoxu, kmín, sůl, pepř, maggi, voda, hladká mouka, vegeta koření
Postup:
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli také nakrájíme na kostky. Kedlubnu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Olej rozehřejeme a osmahneme na něm cibuli. Přidáme maso a osmaheneme ho pořádně ze všech stran. Osolíme, opepříme, přidáme kostku masoxu, kmín a trochu vegety, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Průběžně promícháme a podle potřeby podlijeme vodou.
Když je maso téměř měkké, přidáme strouhané kedlubny a dusíme, dokud maso nezměkne. Když je maso měkké, podlijeme trochou vody, provaříme a ztlumíme plamen. Ve vlažné vodě rozkvedláme hladkou mouku a podle potřeby a hustoty omáčky přiléváme k masu.
Provaříme a dochutíme. Podáváme s kynutým knedlíkem.
Náhledy fotografií ze složky Maso vepřové
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář