Gulášek z vepřového plecka
31. 8. 2011
Suroviny:
1 kg vepřové plece, 5 velkých cibulí, gulášové koření, olej, chilli koření nebo chilli paprička, olej, jíšku, sůl, pepř, česnek, sterilovanou nebo čerstvou kapii, vývar z masoxu
Postup:
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme dohněda cibuli. Přidáme nakrájené plecko, osmahneme, zasypeme gulášovým kořením, utřeným česnekem a lehce podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Je dobré nechat alespoň dvakrát vydusit vodu a nechat lehce přismahnout. Gulášek má pak pěknou barvu.
Ke konci přidáme na proužky nakrájenou kapii. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme chilli koření. Podlijeme vývarem, přendáme na mírný oheň a zahustíme tmavou granulovanou jíškou (nebo klasickou doma zapraženou).
Podáváme s těstovinami nebo kynutým knedlíkem, ozdobíme na kolečka krájenou cibulkou a kolečky kapie.
Náhledy fotografií ze složky Maso vepřové
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář