Vepřové karbanátky s patizónem
8. 8. 2011
Suroviny:
1 kg vepřového mletého masa, 1 patizón, 1 cibulka, 2 vejce, hladká mouka, strouhanka, sůl, pepř, sladká mletá paprika, pálivá mletá paprika, grilovací koření, vegeta koření, majoránka, 3/4 paličky česneku, drcený kmín
Postup:
Patizón oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibulku nakrájíme najemno a osmahneme dorůžova a necháme vychladnout.
Do mísy k masu přidáme vymačkaný patizón a vychladlou cibulku i s olejem. Přidáme asi 2 lžíce hladké mouky a 4 lžíce strouhanky, 2 celá vejce, lžičku soli, pepř, lžičku sladké papriky a půl lžičky ostré. Dochutíme vegetou, dvěma lžičkami majoránky, trochou kmínu a rozetřeným česnekem. Na zkoušku usmažíme jeden karbanátek, ochutnáme a případně dochutíme.
Podáváme se šťouchanými bramborami a třeba okurkovým salátem.
Náhledy fotografií ze složky Maso mleté
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář