Kuřecí pláteček se zeleninkou
19. 7. 2011
Suroviny na masíčko:
kuřecí prsní řízky, sůl, pepř, sladká červená paprika, granulovaný česnek, chilli, grilovací koření
Suroviny na salát:
ledový salát, paprika červená, žlutá, zelená, sterilovaná cocktail salát (Penny) nebo sterilovaná kukuřice, paprika, mrkev a cibulka, majonéza, 4-6 stroužků česneku, bylinky do salátu
Postup:
Kuřecí prsní řízky prokrojíme na slabší plátky a lehce naklepeme. Do oleje zašleháme červenou papriku, chilli, grilovací koření, granulovaný česnek a pepř. Vznikne řidší kašička, ve které řízky namarinujeme. Necháme odležet.
Zatím si připravíme salát. Ledový salát pokrájíme na nudličky, já používám plastový nůž Tescoma, a nastroháme syrové papriky. Slupky z paprik jsou hůře stravitelné, takže nastrouhám jen paprikové "masíčko". Přidáme 4 lžíce sterilovaného salátu a bylinky do salátu. Česnek protlačíme lisem a na prkénku plochým nošem ještě utřeme se solí. Přidáme do majónézy nebo tatarky, prošleháme, můžeme zředit několika lžícemi nálevu ze sterilovaného salátu a nalijeme na salát. Promícháme a necháme odležet.
Na pánvi rozehřejem pár lžic oleje, nemusí ho být moc, protože řízky jsou v oleji marinované. Maso osolíme a na pánvi zprudka z obou stran orestujeme. Pak chvilku pod pokličkou podusíme do měkka.
Podáváme se salátem a tmavým pečivem. Kdo nechce, nepoužije česnek.
Náhledy fotografií ze složky Maso drůbeží
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář